Bilingual Language
Every time i miss home i made Pancake
as it able bring back my memory at home.
My mother know my favorite topping honey and raisin
and we get a fun talk while drink warm earl grey tea.
a comfort food and a comfort moment,
Setiap kali saya merindukan suasana rumah
saya membuat pancake karena mampu membawa suasana rumah.
Ibu mengetahui benar toping kesukaanku
yaitu madu dan kismis dan kami berbicara seru
sambil menyeruput earl grey tea.
Makanan yang menyenangkan di suasana yang menyenangkan
Pancake for me one of best comfort food in the morning
easy ingredients, easy cook and fast.
Plus you can do an adventure with the topping as per your mood.
You want classic pancake put maple syrup and butter.
or Fresh fruit strawberry, blackberry to wake you up
with the freshness and start amazing day.
Buat saya pancake adalah salah satu makanan
yang menyenangkan di pagi hari karena bahannya mudah,
mudah diolah dan cepat. bonusnya bisa berkreasi
dengan toping yang disesuaikan dengan mood.
Bila sedang ingin sedikit classic
bisa kita taruh toping maple sirup atau
buah buahan segar seperti strawberry,
blackberry yang mampu membangunkan anda
dengan kesegara dan siap memulai hari yang indah
ok i will gave you one of the best and easy recipes ....
(A) Mix Liquid Ingredients:
1 L Buttermilk ( find recipe below) - Silahkan lihat resep dibawah
125 L Melted butter or oil - Mentega Cair/Minyak
4 Eggs (Beaten) - Kocok telur
(B) Sift Together the dry Ingredients:
500 g All-purpose flour - Tepung Terigu
1 tbsp Baking Powder
1 ½ tsp Baking Soda
60 gr Sugar - Gula
1 tsp Salt - Garam
Easy Buttermilk Recipes
1 Cup Milk +1 Tablespoon Lemon Juice
(prefer this one for this pancake)
1 Cup Susu + 1 SDM Jus Lemon
( Saya menyarankan yang ini)
or
1 Cup Milk +1 Tablespoon White Vinegar
1 Cup Susu + 1 SDM Cuka
(wait 10 minutes and voila) -
Diamkan 10 Menit
(Note: 1 Litre = 4.2267528 Cups) - Ukuran Litre ke cup
Let’s we made : Kita buat yuk
Mix A & B until the dry ingredients moistened
(please do not over mix)
Campur bahan A dan B hingga semua teraduk rata
(santai aja aduknya ya)
Measure 30-60 ml portions of the batter onto
greased preheated griddle (190 C) and allowing space for spreading
Ukur per porsi 30 - 60 ml taruh di pan yang dipanasi (190 C)
dan telah dilumuri butter biarkan mengembang
Griddle the pancakes until the tops are full bubbles
and begin to look dry & the bottoms are golden brown
Panggang pancake sampai bagian atasnya penuh gelembung dan
mulai terlihat kering & bagian bawahnya berwarna cokelat keemasan
Enjoy
Please visit and subscribe my husband chef.x youtube channel
Thank you so much
Reviews:
Post a Comment